Zoeken op grootte woning en perceel in Funda

Vaak weet je van jezelf al waar je voorkeur maar uit gaat: je houdt van veel ruimte om je heen en vindt het platteland fijn of je houdt juist van de gezellige stadse drukte en vindt de grootte van je huis minder belangrijk. Een tuin(tje) staat misschien niet eens op jouw wish-list.

Maar het bepalen van je eisen is erg belangrijk in het oriëntatieproces. Op Funda filter je eenvoudig op grootte woning en het bijbehorende perceel. Je ziet dat je in het noorden van Nederland nog grote lappen grond voor weinig kunt kopen en dat de huizen die hierbij horen vaak wel wat verouderd zijn. In de randstad betaal je flink meer voor een huis met een tuin en in de stad stijgen de prijzen voor een huis met wat grond nog verder door.

Hoe kun je makkelijk op grootte filteren op Funda?

Tik op te beginnen in waar je een woning zoekt. Dit kan een woonplaats zijn, maar als je iets ruimer zoekt kan het ook een provincie zijn. Ook kun je ervoor kiezen om een x-aantal kilometers om een bepaalde woonplaats te zoeken. Je vergroot hiermee de kans op het vinden van jouw droomhuis.

Nadat je op zoeken geklikt hebt, kun je vervolgens gaan filteren. Bepaal door middel van filters hoe groot de woonopppervlakte het de perceeloppervlakte moeten zijn. Hoe groter je gaat, hoe minder ruim je keuze wordt.

Addertjes onder het gras

Ben jij een echte klusser? Dan is een mooie opknapper met een groot stuk land misschien wel iets voor jou. Je vindt vaak pareltjes met grote lappen grond die tot iets heel moois omgetoverd kunnen worden. Maar let wel op; er kunnen ook verborgen addertjes onder het gras zitten. Denk bijvoorbeeld aan erfpachtkosten die ieder kaar terugkomen. De prijs mag dan in eerste instantie laag lijken. Maar als je ieder jaar 10.000 euro betaalt voor de grond waar je huis op staat, moet je wel heel god nadenken of dit het ook waard is voor jou. Het komt ook voor dat huizen zo verouderd zijn, dat de koper verplicht is om het huis te slopen en er een nieuw huis neer te zetten. Verdiep je dus altijd goed in de betreffende woning voor je gat in de lucht springt van blijdschap.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je wekelijks tips ontvangen?

Meld je aan voor de nieuwsbrief! Je kunt je ten allen tijden weer afmelden.

Op de hoogte blijven?