Onderhoud huis voorkomt plotselinge kosten

Als je een huisbezitter bent, zul je regelmatig onderhoud moeten plegen aan je huis. Dit zorgt er niet alleen voor dat je niet voor plotselinge kosten komt te staan, maar periodiek onderhoud komt de waarde van je woning zeker ten goede.

Bij de aankoop van een huis wordt er vooral gelet op de prijs waarvoor de woning te koop staat. Minder confronterend, maar minstens zo belangrijk, zijn de onderhoudskosten die je aan de woning gaat krijgen na de aankoop. Het is daarom belangrijk om van te voren in te calculeren hoeveel geld je hieraan kwijt gaat zijn en of dit de woning nog steeds geschikt maakt.

Voorkom achterstallig onderhoud

Achterstallig onderhoud leidt namelijk tot een lagere woningwaarde, maar uiteindelijk zorgt het er ook voor dat de onderhoudskosten per saldo toenemen. Een deur schilderen of een lat van een kozijn met een rotte plek repareren is vele malen goedkoper dan dat je deze compleet moet vervangen.

Wil je voor aankoop van een huis weten waar je aan toe bent? Zorg dan dat je een bouwtechnische keuring laat uitvoeren. Hiermee krijg je een adviesrapport waarin precies staat welke kosten je op de korte en lange termijn kan verwachten. Maak tijdens de keuring gebruik van de expertise van de bouwkundige ingenieur. Vraag deze het hemd van het lijf!

Pleeg tijdig onderhoud aan je huis

Is de buitenkant van je woning toe aan een nieuwe verflaag? Start met inspecteren zodat je woning snel weer beschermd is.

Diverse onderhoudsklussen

Ga je onderhoud aan je woning uitvoeren? Verstandig! We lichten een aantal veel voorkomende onderhoudsklussen voor je toe.

Onderhoud aan je huis, wat kost dat nou eigenlijk?

Onderhoud plegen is nooit leuk, maar zodra je eenmaal de stap gemaakt heb is het goed om te weten hoeveel geld je kwijt gaat zijn aan onderhoud

Tips voor onderhoud aan je huis

Om achterstallig onderhoud te voorkomen, moet je er tijdig aan beginnen. Welke zaken moet je dan in de gaten houden en nalopen?

Wil je wekelijks tips ontvangen?

Meld je aan voor de nieuwsbrief! Je kunt je ten allen tijden weer afmelden.

Op de hoogte blijven?