Eerste NHG-hypotheek voor beginnende zzp’er afgesloten

Nog net op de valreep, de laatste week voor de jaarwisseling, is de eerste hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) voor een beginnende zzp'er afgesloten. Onder de groep zelfstandige ondernemers is de vraag naar een dergelijke hypotheek groot.

Sinds 1 december kunnen zzp’ers al na twaalf maanden zelfstandig ondernemen een NHG-hypotheek krijgen. Voorheen moesten zij minstens drie jaar als zzp’er gewerkt hebben om in aanmerking te komen.

Eindelijk erkenning voor de zzp’er

Waarborgfonds Eigen Woningen (WEW), de instelling achter NHG, meldt het volgende: “We merken dat veel zzp’ers erg blij zijn met dit initiatief en dat er ook al veel vraag naar is”, zegt directeur Beleid en Ontwikkeling Dylan Dresens van het WEW. “Veel zzp’ers ervaren het ook als een erkenning. Dat is mooi om te merken.”

De eerste NHG-hypotheek voor een beginnende zzp’er is door Delta Lloyd verstrekt. “Wij werken graag mee aan dit initiatief, dat inspeelt op de veranderende arbeidsmarkt”, zegt directeur Marcel Zuidam van Delta Lloyd Bank. “Het is goed om te zien dat nu de eerste zelfstandige onder de nieuwe acceptatieregels een hypotheek heeft kunnen krijgen.”

Diverse partijen

Beginnende zzp’ers kunnen vanaf nu bij SNS, Delta Lloyd, BLG Wonen, Aegon Hypotheken en RegioBank voor een NHG-hypotheek terecht. Per 1 januari doen ook Woonfonds en NIBC Direct mee aan dit initiatief.

Mogelijk sluiten ook andere hypotheekverstrekkers zich nog aan. Vanaf januari kunnen woningen met een koopsom tot 245.000 euro op deze manier gefinancierd worden.

Bron: Nu.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je wekelijks tips ontvangen?

Meld je aan voor de nieuwsbrief! Je kunt je ten allen tijden weer afmelden.

Op de hoogte blijven?