1 april is het weer Open Huizen Dag

Zaterdag 1 april is het weer Open Huizen Dag in Nederland. Dé manier om een kijkje te nemen in diverse huizen die te koop staan. Op de Open Huizen Dag, die twee keer per jaar wordt gehouden,  heb je de mogelijkheid om in korte tijd meerdere huizen te bekijken.

Waar je normaal een afspraak maakt met de makelaar kun je nu gewoon bij alle deelnemende huizen aanbellen en binnen kijken.  Tijdens de aankomende Open Huizen Dag zijn er maar liefst 25.000 deelnemende woningen die je kunt bezichtigen.

Voorbereiding Open Huizen Dag

Mocht je van plan zijn om op 1 april wat huizen te gaan bezichtigen dan is het verstandig om je goed voor te bereiden. Per huis gaat er toch behoorlijk wat tijd in zitten en het is zonde als je bij voorbaat al had kunnen weten dat dit toch niet het huis van jouw dromen is. Zet dus van te voren op een rijtje waar je naar op zoek bent. Hoeveel kamers moet de woning hebben? Wat moet de afstand zijn tot verschillende voorzieningen? En ook niet onbelangrijk: wat heb je te besteden?

Open Huizen dag in de praktijk – stappenplan

  • Bepaal (samen) naar wat voor huis je op zoek bent;
  • Filter in Funda op deze criteria en kijk welke huizen er meedoen aan de Open Huizen Dag;
  • Stippel je route uit voor de Open Huizen Dag zodat je qua tijd niet in de knel raakt;
  • Ga naar de huizen van je keuze en bel aan;
  • De bewoner zal je graag zijn woning laten zien en jouw vragen beantwoorden;
  • Na afloop vul je (optioneel) een bezoekerslijst in.

Verkopers

Staat jouw huis in de verkoop dat kan het interessant zijn om mee te doen aan de Open Huizen Dag. Mensen nemen op deze dag sneller een kijkje dan wanneer er van alles voor geregeld moet worden. Wanneer je mee wilt doen aan de Open Huizen Dag als verkopende partij van kun je dit aangeven bij een NVM-Makelaar. Hij kan je adviseren en zal campagnemateriaal zoals posters en een (tuin)bord beschikbaar stellen.

Twee keer per jaar

Je kunt twee keer per jaar deelnemen aan de Open Huizen Dag. De volgende open huizen dag is op 30 september (2017).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je wekelijks tips ontvangen?

Meld je aan voor de nieuwsbrief! Je kunt je ten allen tijden weer afmelden.

Op de hoogte blijven?