Huis gekocht? Tijd om te verhuizen!

Ben je de vorige stappen succesvol doorgelopen en nu de trotse bezitter van een eigen woning? Gefeliciteerd! Maar, besef dat met het verhuizen nu het echte werk gaat beginnen! Afhankelijk van hoeveel spullen je hebt, kun je ervoor kiezen om zelf je inboedel te verplaatsen of om een professionele verhuisbedrijf in te huren.

De meeste starters zullen kiezen voor de eerste optie. Vergeet niet dat je gebruik kunt maken van je eigen kennissenkring. Zo kun je via social media een oproep plaatsen met wie er uit jouw vriendenkring beschikbaar is op datum X om jou te helpen met een voorspoedige overgang. En als ze daarbij nog een busje, bedrijfsauto of bakfiets beschikbaar kunnen stellen, dan is het helemaal top. Mocht je erachter komen dat je vriendenkring toch kleiner bleek dan van tevoren gedacht, dan kun je altijd nog kiezen voor het huren van een busje bij de lokale benzinepomp. Tegen een klein bedrag kun je een bus een dag(deel) huren.

Is bovenstaande voor jou geen optie omdat je veel teveel oude meuk hebt waarvan je toch geen afscheid kunt nemen en je het liefst weer mee gaat verhuizen richting je nieuwe woning? Dan zit er niets anders op dan het inhuren van een professionele verhuisbedrijf. Google is hierbij je grootste vriend. Vergeet niet om bij diverse partijen een offerte op te vragen, je zult ontdekken dat er nog flinke verschillen in de tariefkaart kunnen zitten. Daarnaast krijg je bij iedere partij een bepaald gevoel en bij degene die jou het prettigst lijkt kun je in zee gaan. Vergeet niet dat al je spullen door de handen van deze verhuizers gaan en je moet je hier natuurlijk wel prettig bij voelen.

Verhuizen met zo min mogelijk schade

Zorg ervoor dat je zo min mogelijk schade oploopt. Dit houdt in: zet alle bewegende onderdelen van meubilair vast met tape of spanbanden. Dit voorkomt schade aan het meubelstuk zelf, andere meubels en/of de voeten van de verhuizer (alhoewel deze naar alle waarschijnlijkheid goed verzekerd is). En mocht je een uniek of antiek stuk in het bezit hebben van je over-over-over-grootmoeder, dan moet je jezelf maar nog eens afvragen of het de beproeving waard is of dat je direct voor veilig gaat en persoonlijk het stuk naar je nieuwe woning vervoerd.

Wil je wekelijks tips ontvangen?

Meld je aan voor de nieuwsbrief! Je kunt je ten allen tijden weer afmelden.

Op de hoogte blijven?