Popup huis, duurzaam, goedkoop en zelfbouw

Duurzaamheid speelt voor steeds meer mensen een rol in hun dagelijks leven. Vooral mensen met kinderen denken meer na over hun ecologische voetafdruk. Denk je eens in dat je voor ongeveer twee ton een compleet duurzaam popup huis neer kunt zetten in een paar dagen tijd.

Ik hoor je denken, ‘dat is toch onmogelijk’. En helaas, het Franse bureau Multiple Studio bouwt nu alleen nog in Frankrijk, maar ze zijn voornemend om binnenkort in heel Europa dit soort popup huizen te bouwen. De energieneutrale woningen die zij bouwen hebben een oppervlakte van 130 vierkante meter en kosten tussen de 1.100 en 1.700 euro per vierkante meter. Een zogenaamd popup huis kun je zelf in elkaar zetten. De video hieronder laat je zien hoe dat in z’n werk gaat.

Passief huis

Bij Popup huizen als deze kun je er ook voor kiezen er een passief huis van te maken. Dit houdt in dat het huis zo goed geïsoleerd is dat je negentig procent minder energie nodig hebt om je huis te verwarmen. Deze energie kan het huis halen uit de zon, je eigen lichaamswarmte of de apparatuur in huis zoals je televisie of het fornuis. Zo heb je niet alleen minder kosten aan het bouwen wat je woning, maar bespaar je ook nog eens op de energiekosten. Ga maar na wat dit scheelt per jaar.

popup huis
multipod-studio.com

Plattegrond popup huis

Om je een beter beeld te geven van de grootte van de woning, zie je hieronder een plattegrond van een popup huis van 122 vierkante meter (toiletten niet meegerekend). Het huis bestaat uit een groot woon- en eetgedeelte van  60 vierkante meter. Daarnaast heeft de woning drie slaapkamers en een kantoorruimte die je eventueel ook als slaapkamer in zou kunnen richten. Ook zijn er twee wc’s en twee badkamers zodat de bewoners elkaar  in de ochtend niet in de weg lopen. Bij deze popup woning heb je trouwens ook nog standaard een terras van 35 vierkante meter die niet meegerekend is in het totale woonoppervlakte.

popup huis
multipod-studio.com

Bouwkavel nodig

Als we de Franse ontwerpers van Multipod Studio moeten geloven, kunnen we binnenkort ook zelf dit soort huizen gaan bouwen in Nederland. Het enige wat je dan nog nodig hebt is een mooie plek waar je een kavel kunt kopen waarop je mag bouwen wat je wilt. Weet jij al waar je jouw popup huis zou willen bouwen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je wekelijks tips ontvangen?

Meld je aan voor de nieuwsbrief! Je kunt je ten allen tijden weer afmelden.

Op de hoogte blijven?