Voor hetzelfde geld: wat koop je voor 250.000 euro?

De huizenprijzen in Nederland verschillen nogal per stad, laat staan wat je kunt krijgen buiten de stad. In deze rubriek laten we zien wat je voor hetzelfde geld kunt krijgen op verschillende plekken in Nederland.

Waar je in de ene stad nog geen leeg kavel voor koopt, heb je in klein dorp een complete familieboerderij. In deze eerste editie beginnen we met een bedrag van 250.000 euro, de gemiddelde prijs waarvoor in Nederland een huis wordt gekocht.

Wat koop je in Lutjegast voor 250.000 euro

In de provincie Groningen, tegen de grens van Friesland aan, ligt het plaatsje Lutjegast.  Hier vind je dit schattige boerderijtje met voldoende ruimte voor al jouw wensen. Ben je iemand die houdt van de natuur, dan is dit een ideale woning voor jou. Je hebt je eigen stukje bos, aan de voorkant kijk je uit op het water en je kunt met het hout uit je eigen bos je cv stoken, wat je enorm in kosten scheelt per jaar. Daarnaast is er ook een IBA-systeem dat ervoor zorgt dat het water dat je gebruikt het opgeslagen wordt in een reservoir. Het IBA systeem zorgt er voor dat het water gezuiverd weer teruggeven wordt aan ‘Moeder Aarde’. Dankzij dit eigen systeem is er geen verontreinigingsheffing en rioolbelasting verschuldigd.

Om het verhaal nog mooier te maken heeft het huis een prachtig historisch verhaal waarbij Abel Tasman afmeerde in de voortuin, het schip ligt er zoals je ziet nog steeds.

Bekijk het huis op Funda.

Wat koop je in Amsterdam voor 250.000 euro

In het steeds hipper wordende Amsterdam Oost krijg je heel wat anders voor 250.000 euro. In de Tweede Atjehstraat op de bovenste verdieping vind je deze woning van 55 vierkante meter. Het appartement heeft een balkon van maar liefst zeven meter waar je bijna de hele dag geniet van het zonnetje. Verder heb je voor dit geld natuurlijk allen in de buurt wat hartje begeert, hippe eettentjes, Brouwerij het IJ, diverse markten, noem maar op! Maar, vergeet niet dat je in Amsterdam geen huis koopt onder de vraagprijs, er wordt altijd flink boven de vraagprijs geboden en snel ook. Het is dus echt nog een hele klus om een pareltje als dit te bemachtigen.

Bekijk dit appartement op Funda.

>> iets kleiner budget? Bekijk hier wat je kunt kopen voor 100.000

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je wekelijks tips ontvangen?

Meld je aan voor de nieuwsbrief! Je kunt je ten allen tijden weer afmelden.

Op de hoogte blijven?