Als verkoper het beste uit de Open Huizen Dag halen

Open Huizen Dag is het moment waarop je potentiële kopers laagdrempelig naar je huis kan trekken. Heb je je al als verkoper aangemeld voor de eerstvolgende Open Huizen Dag? Met onze checklist haal jij het beste uit deze dag!

1. Opruimen, opruimen, opruimen

Heel belangrijk! Ruim je woning extra goed op. Persoonlijke spullen zoals een tandenborstel of haarborstel hoeven je kijkers niet te zien, berg ze op in een kast. De potentiele kopers moeten het idee hebben dat ze zo in kunnen trekken in je woning. Zie je huis voor het gemak even als een vakantieruimte waarin je het naar de zin wilt maken voor je gasten.

2. Schoonmaken

Zorg ervoor dat je woning lekker schoon is. Dus ook op plekken waar je niet verwacht dat mensen kijken. Juist bij een Open Huizen Dag kijken mensen naar plafonds, achter verwarmingen en in het doucheputje. Houd hier dus rekening mee. Niets is zo afstotend als een onfris en muf ruikend huis. Met een blinkend schoon huis heb je zeker een streepje voor op de rest van de huizen die ze die dag ook nog gaan bekijken.

3. De eerste indruk

De entree is het eerste wat je kijkers zien. Of alles er netjes en verzorgd uitziet, is natuurlijk het eerste waar je aan denkt. Maar vergeet ook niet te kijken of je deurbel het wel doet en of de bezoekers hun jas kwijt kunnen in de gang. Zorg ervoor dat ze direct het idee hebben dat ze thuis komen.

4. Persoonlijke spullen uit het zicht

Zorg dat persoonlijke spullen, zoals belangrijke papieren, post en autosleutels opgeruimd zijn. Kijkers worden hierdoor alleen maar afgeleid en je beschermt tevens de privacy. Over foto’s zijn de meningen verdeeld. De ene makelaar zal zeggen dat foto’s zorgen voor een te persoonlijk tintje in huis terwijl de andere makelaar juist vindt dat foto’s zorgen voor sfeer in huis. De keuze is aan jou!

5. Parkeerplekken

Heb je een oprit, zorg er dan voor dat deze uitnodigend leeg is. De kijkers moeten het idee hebben dat er voldoende parkeer gelegenheid is. Vraag eventueel aan de buren of zij hun auto’s ergens anders willen zetten zodat de verschillende kijkers voldoende plek hebben om hun auto kwijt te kunnen tijdens de Open Huizen Dag. Woon je ergens in de binnenstad dan is dit natuurlijk geen doen, maar anders is het zeker een puntje om rekening mee te houden. Parkeerruimte is voor veel mensen toch best belangrijk.

6. Huisdieren

Niet iedereen vindt huisdieren leuk. Zorg er daarom voor dat ze of uit logeren zijn, of in een aparte ruimte zitten tijdens de Open Huizen Dag. Daarnaast is het ook belangrijk dat het in huis niet ruikt naar een onfrisse kattenbak of een konijnenhok dat nodig verschoont moet worden. Let er ook op dat er geen rondslingerende katten of handenspeeltjes in huis liggen.

7. Vergeet de buitenruimte niet

Tijdens de Open Huizen Dag zullen veel kijkers al de lente in hun hoofd hebben. Interesse naar de buitenruimte is dus ook groter. Zorg er voor dat deze netjes is, oude bladeren verwijderen, evenals mos aanslag op de tegels. Zet wat vrolijke bloemen in potten neer voor een snel resultaat.

8. Bezoekerslijst

Een onderdeel dat vaak vergeten wordt is de zogenaamde bezoekerslijst. Dit is een lijst die je bij binnenkomst in laat vullen door de kijkers. Vraag om een naam en telefoonnummer zodat je achteraf gemakkelijk contact met ze op kan nemen. Je legt op deze manier makkelijker contact en als je woning in de smaak is gevallen kan je direct aan de slag.

9. Bied de ruimte

Zorg er altijd voor de de kijkers voldoende tijd en ruimte krijgen om je woning te bekijken. Loop niet constant achter ze aan en benadruk bij hen dat je ze de ruimte geeft om een goede indruk van je woning op te doen en dat ze overal mogen kijken. Een drankje aanbieden mag natuurlijk wel, maar blijf voor de rest wat meer op de achtergrond.

10. Zet alle kanalen in

Je kunt natuurlijk een linkje op je eigen Facebook zetten, maar vraag ook of vrienden en familie dit willen delen. Hoe meer mensen in aanraking komen met jouw huis, hoe groter de kans dat je hem ook daadwerkelijk verkoopt. Ook de makelaar heeft zo zijn plekken om informatie te delen, vraag of hij dit ook wil doen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je wekelijks tips ontvangen?

Meld je aan voor de nieuwsbrief! Je kunt je ten allen tijden weer afmelden.

Op de hoogte blijven?