Besparen op je woonlasten

Je woonlasten nemen een flinke hap uit je maandelijkse budget en kunnen ervoor zorgen dat je minder tot niks kunt sparen. Besparen op de woonlasten doe je niet alleen door op je budget te letten, maar ook door aan energiebesparing te doen. Wij hebben vier pijlers opgesomd waarmee je, bij correcte uitvoering, iedere maand geld kunt overhouden.

Besparen op je hypotheeklasten

Als je een hypotheek hebt, kun je wellicht profiteren van de huidige lage rentestand. Deze is momenteel namelijk historisch laag. Onderzoek daarom of het voor jouw situatie rendabel is om vervroegd je hypotheek te verlengen. Wellicht is oversluiten ook een optie, maar ook rentemiddeling wordt steeds meer aangeboden. Lees hier hoe je je hypotheeklasten kan verlagen.

Besparen op de energierekening

Een eenvoudige manier om je woonlasten te verlagen is door te letten op je energieverbruik wat je energierekening zal doen dalen. Je kunt als snel besparen op je energieverbruik, als je bijvoorbeeld een slimme thermostaat installeert. Toch zul je ook zelf alerter moeten zijn op bijvoorbeeld het doven van de lichten bij het verlaten van een kamer. Met deze tips helpen je op weg.

Besparen op je vaste lasten

Wanneer je wilt besparen op je vaste lasten, dan moet je beginnen met het in kaart brengen van al deze vaste lasten. Welke heb je daadwerkelijk nodig als huizenbezitter en welke vaste lasten zijn (overbodige) luxe? Wij maken je inzichtelijk met welke vaste lasten je rekening moet houden en laten je inzien waar je eventueel nog wat kunt besparen. Ontdek het zelf.

Energieverbruik huis verlagen

Door het verlagen van de energieverbruik van je huis zorg je dat je woonlasten afnemen. Je kunt bijvoorbeeld ervoor zorgen dat je huis beter geïsoleerd is waardoor je minder warmte verliest of je kunt zonnecellen plaatsen waardoor je zelf stroom genereert en geld kunt terugverdienen. Sommige klusjes zul je door een professional moeten laten uitvoeren, maar de meeste aanpassingen kun je zelf doen. Bekijk de mogelijkheden hier.

Wil je wekelijks tips ontvangen?

Meld je aan voor de nieuwsbrief! Je kunt je ten allen tijden weer afmelden.

Op de hoogte blijven?