Met starterslening nieuwbouw kopen

Zie jij jezelf al helemaal zitten in een nieuwbouw woning? Alles lekker nieuw, fris en strak en bovendien ook nog duurzaam. Dat zorgt in de toekomst dan weer voor bijvoorbeeld een lagere energierekening. Maar bij zoveel voordelen, heb je ook te maken met nadelen. Kom je wel in aanmerking voor een nieuwbouw woning? Hoe lang moet je wachten tot je erin kunt en misschien wel de belangrijkste vraag: kun je het betalen? Een starterslening kan uitkomst bieden.

Als starter is het misschien minder makkelijk om bij je eerste koophuis voor nieuwbouw te gaan, maar het is zeker niet onmogelijk. De grote voordelen zijn natuurlijk dat je het complete huis direct naar je eigen smaak in kunt richten en dat je de eerste jaren niet te maken krijgt met achterstallig onderhoud. Toch kan het lastig(er) zijn om het geld voor een nieuwbouwproject bij elkaar te krijgen. Een starterslening kan dan uitkomst bieden.

 

Starterslening

Verliefd geworden op een nieuwbouwproject maar krijg je met een hypotheek niet genoeg budget bij elkaar? Dan is een starterslening misschien wel iets voor jou. Je hebt dan wel twee partijen waarbij je af moet lossen, maar je krijgt natuurlijk geen starterslening als je deze niet meer af zou kunnen lossen. Laat je dus goed informeren over wat je per maand kwijt bent en voor hoe lang.

Een bijkomend voordeel van de starterslening is dat je de eerste drie jaar geen rente of aflossing betaalt. Dit is een fijne gedachte omdat je als starter op de arbeidsmarkt de komende jaren waarschijnlijk alleen maar meer gaat verdienen. Na drie jaar mag je de rente bij de belasting aftrekken. Voorwaarde is wel dat je de starterslening afsluit in combinatie met Nationale Hypotheek Garantie (NHG). Niet iedere gemeente verstrekt overigens een starterslening. Gebruik de link hieronder, vul je postcode in en je krijgt gelijk te zien of je in jouw gemeente in aanmerking komt voor een starterslening.

>Kijk hier eenvoudig wat er mogelijk is in jouw gemeente.

Samenwerking met de gemeente en andere starters

In sommige gemeenten is het mogelijk om samen met andere starters, de gemeente en een woningbouwcorporatie zelf je huis te laten bouwen. Omdat het grootschaliger aangepakt wordt, liggen de kosten lager. Je moet natuurlijk wel het ‘geluk’ hebben dat er in jouw gemeente zo’n project gestart wordt of kan worden.

Meer voordelen voor starters die een nieuwbouwhuis kopen

Er zijn naast de starterslening nog wat voordelen te noemen voor starters die een nieuwbouwhuis willen kopen. Bij een nieuwbouwhuis betaal je geen taxatie- en overdrachtskosten. Bovendien kun je bij steeds meer banken extra hypotheek krijgen wanneer je een nieuwbouwhuis koopt. Hiermee kun je het huis volledig naar je eigen smaak inrichten. Voorwaarde is uiteraard wel dat je voldoende inkomen hebt, maar dat geldt ook voor iedere andere woning die je zou willen kopen. Ook wordt er bij de huidige nieuwbouw goed nagedacht over duurzaamheid, wat er voor zorgt dat je minder kwijt bent aan je water- en energierekening.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je wekelijks tips ontvangen?

Meld je aan voor de nieuwsbrief! Je kunt je ten allen tijden weer afmelden.

Op de hoogte blijven?